Een affiliate shop opzetten via webhosting en een PHP-script

Geplaatst op 09-04-2022

Categorie: Computer en internet

Snel een affiliate shop opzetten is mogelijk wanneer u daarvoor het juiste PHP-script gebruikt. Daarbij is het verder handig om een domeinnaam te registreren en webhosting af te sluiten, zodat het PHP-script kan worden geïnstalleerd en u de beschikking over uw eigen affiliate webwinkel krijgt.

Een affiliate winkel stelt u in staat om geld te verdienen met de online promotie van spullen. Dit doet u met behulp van een partnerprogramma. Via een affiliate netwerk zoals Daisycon kunt u zich aanmelden voor het partnerprogramma van een grote diversiteit aan adverteerders. Binnen Daisycon kunt u een overzicht zien van aangesloten adverteerders en u aanmelden bij deze adverteerders. Dit geeft u een grote mate van vrijheid. Bij affiliate marketing kunt u zelf bepalen van welke adverteerders u de producten wilt promoten.

Binnen uw affiliate shop kan worden gezocht binnen de verschillende productcategorieën en zodra de bezoeker een interessant product ziet, kan hij via een affiliate link doorklikken naar de site van de aanbieder. Daarbij wordt een code doorgegeven zodat u een affiliate commissie zult ontvangen zodra de bezoeker iets koopt op de website van de adverteerder. Deze code maakt het voor de adverteerder mogelijk om te zien dat een klant via uw affiliate shop heeft doorgeklikt.

Vrolijk Internet Services heeft een PHP-script ontwikkeld waarmee u een affiliate webwinkel kunt maken. Een onderdeel van dit script is het afgeschermde beheergedeelte. Alleen u kunt daar inloggen en aanpassingen aanbrengen binnen uw affiliate shop. Aanpassingen kunt u op zo een eenvoudige wijze aanbrengen dat u zelf geen verstand van websites maken hoeft te hebben. Alle functies die nodig zijn om een professionele affiliate shop te maken en te onderhouden, zitten in het PHP-script. Zo kunt u snel feeds van Daisycon inlezen, waarin productinformatie staat opgeslagen. Deze productinformatie kan binnen een handomdraai worden toegevoegd aan uw webwinkel, zodat u uw webwinkel snel met affiliate producten kunt vullen.